Kommunikation

Har du någon gång upplevt att du sagt en sak men att du senare får reda på att det uppfattas på ett annat sätt. Vi kan t.exEdisc_user. tycka vi är effektiva i vår kommunikation men får sedan höra att vi lät arga eller att vi vill lätta upp en stämning med lite humor och får höra att vi betraktas som ytliga.

Hur vi kommunicerar har en stor betydelse om vi vill det vi säger ska gå fram och att vi uppfattas på det sätt vi vill. Vi kan i vissa situationer behöva anpassa vårt sätt att kommunicera, tona ner viss delar och förstärka andra. En förutsättning för att lyckas med detta är att känna till hur vi kommunicerar i ”normal läget”.
Jag har valt att certifiera mig i ett verktyg som heter Extended-DISC, mest känt för att gruppera sättet att kommunicera i olika färger. Verktyget är ett bra hjälpmedel för att utveckla individen och ha som bas i kommande coachsamtal. Men det fungerar också alldeles utmärkt när man ska hjälpa hela grupper att utvecklas. Att känna till vilka olika sk. kommunikationsprofiler det finns i en grupp, hur dessa uppfattas och vad man kan göra för att kommunicera lättare med varandra är grunden för ett dynamiskt team.

Nyfiken? Hör av dig så berättar jag mer.