Du gör fel…

Du gör fel, gör så här så blir det rätt!

Hur många gånger har du sagt det? Jag har gjort det ett otal gånger och kommer säker göra det några gånger till. Men… vad är rätt och vad är fel?

Hur skulle det vara om vi alla slutade dela in det vi gör i rätt och fel, och istället se det som olika sätt att göra saker på.

Redan här känner jag för ett klargörande är på plats för att undvika missförstånd. Naturligtvis måste vi ha regler för att vi ska kunna fungera tillsammans – att vi alla skulle kunna göra som vi vill och berättiga detta med att det är olika sätt att göra en sak på funkar rätt dåligt i ett modernt samhälle.Vad jag menar är alla små vardagssaker där vi är snabba att döma varandra bara för att vi tycker på ett annat sätt.

Jag har genom åren varit väldigt digital, dvs. antingen ett eller noll, rätt eller fel, svart eller vitt och är väl det fortfarande då och då.

Om det har med åldern att göra eller ej har jag ingen aning om men jag har börjat tvinga mig att tänka i andra banor. Visst kan jag tycka att någon annan gör något fel eller på ett dumt sätt fortfarande (här känner mina barn igen mig…). Men istället för att som tidigare komma med tillrättavisande och likt rubriken tala om att han/hon gör fel har jag försökt tänka ut eller till och med frågat hur han/hon tänkte (nu känner mina barn INTE igen mig…).

Många gånger har jag blivit förvånad över svaret och lärt mig något nytt, men i ärlighetens namn har jag ibland svårt att hänga med…. (Barnen igen…)

Prova gärna nästa gång du ska döma ut det någon gör – det är hur svårt som helst att komma igång men väldigt givande efter ett tag. Det tar ca tre veckor att ändra en vana, börja idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s