Hinder – en hjälp på vägen.

Som coach har jag många gånger sagt att man ska försöka se saker från många olika håll, nya infallsvinklar skapar nya lösningar på problem. Här om dagen fick jag min en nyttig läxa av min egen medicin.

Jag har alltid hatat hinder, de är som namnet antyder alltid i vägen och hindrar mig från att nå det mål jag ser hägra och jag vill dit så snabbt som möjligt. Men här om dagen sa någon till mig att:  ”De hinder som kommer upp längs din väg är dina vänner och du ska vårda dem ömt”. Ska villigt erkänna att jag var väldigt nära att fråga vad denna person tagit för mediciner och uppmana till eftertanke kring detta intag, men personen stod på sig och det tog ett tag för mig att få denna mening att sjunka in och nå mitt medvetande – när den väl gjorde det … wow!

Ett hinder finns där för att du verkligen ska tänka dig för och fundera över om du är inne på rätt väg.  Är hindret oöverstigligt är det ditt undermedvetna som talar om för den medvetna delen av dig att du ska tänka om, det finns bättre vägar för att nå ditt mål.

Så ett hinder är alltså en riktigt bra kompis för att du ska få tid att tänka efter, det kan ju vara så att den mest naturliga och snabbaste vägen till ditt mål är full av fallgropar som du missat då blicken är helt inriktad på målet.

Se man på hinder och därmed motgångar på detta vis tycker jag det är mycket enklare att hantera dem, tack för den insikten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s