Aja baja!

Vad vi är snabba på att fördöma andra och hur rätt vi själva alltid gör eller….

Händer det en olycka där någon skadas vill vi alla gärna se, men få vill verkligen hjälpa till. Jag -utan att måla ut mig själv som någon ängel- brukar alltid stanna till när något händer för att se om jag kan hjälpa till, finns där fullt med hjälp går/åker jag min väg igen annars hjälper jag till. När jag vid de tillfällen jag behöver hjälpa till stannar och gör vad jag kan brukar jag snabbt omringas av alla som på -för sig själva- betryggande avstånd betraktat situationen och de goda råden brukar hagla över mig. Jag ska inte göra si eller så utan det är bättre att … Ja ni känner kanske till jargongen själva.

Samma tendens kan vi ju se på våra idrottsplatser och i TV-sofforna. Själva vet vi ju hur allt ska göras bäst och de som verkligen utför det vi tittar på är ju helt ute och cyklar, eller…? (för att inte tala om domaren, han dömer ju alltid fel.)

Vi är väldigt snabba att döma på ibland väldigt lösa grunder och hörsägen istället för att först ta reda på vad som har hänt och bilda oss en egen uppfattning. Vad värre är att vi tenderar att reagera på de negativa kommentarerna och tolkningarna som sanningar och utifrån det  ”dra på” lite till. Den onda spiralen är ett faktum. Gör vi fel ska vi ha kritik -självklart inget snack om saken! Men handen på hjärtat hur många gånger har du kommit med negativa kommentarer idag och hur många gånger har du kommit med positiva? När berättade du för en kollega eller vän senast att de gjorde något bra?

Hur skulle vi må om vi istället kämpade med att tolka allt som händer omkring oss positivt, och leta efter de goda sidorna hos varandra, se till allt bra vi gjort? Jag skriver kämpa för det kommer bli en kamp att leva så i början, jag vet för jag har börjat min resa. Men för varje dag går det lite lättare och nästa dag ännu lite lättare. Men jag ska erkänna att man kommer ”trilla dit” och vara så där osande negativa som bara vi människor kan vara i våra mörkaste stunder, men låt gå för det då så länge som vi snabbt hittar tillbaka till det positiva igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s