Vår lilla bubbla.

E-mail, chatt, Twitter, Facebook och alla annat som idag finns när vi ska kommunicera med varandra tycker jag är underbart men samtidigt skrämmande.
Vi har idag en oändlig möjlighet att kunna kommunicera och gör det också gärna och ofta, men hur konstigt det än kan låta tycker jag att vi samtidigt stäng in oss och blir allt med ensamma. Företag undviker idag allt oftare att skicka sina anställda på utbildningar, detta ersätts med olika webutbildningar där man via olika filmer får kunskapen istället. Har till och med hört talas om utbildningar i hur man ska möta kunder, som hålls på detta sätt. Med risk för att låta riktigt gammal och konservativ så låter detta väldigt fel, man måste väl träffas ”face-to-face” för att kunna lära sig hur man tar kontakt, eller…
Jag håller på och läser självbiografin över (heter det så?) Appels grundare Steve Jobs. Mannen som var en av de ledande bakom den utveckling vi ser idag sa så här:

I vår nätverksålder är det frestande att tro att ideér kan utvecklas via e-mail och iChat. Det är vansinne! Kreativitet uppstår vid spontana möten, ur slumpmässiga diskussioner. Man stöter ihop med någon, frågar vad han håller på med, blir överraskad, och plötsligt sjuder det av alla möjliga ideér.

Steve Jobs gick så långt i denna övertygelse att han byggde sina kontor för att underlätta spontana möten, låt oss hoppas att hans vision även på detta område bär frukt.

När hade du en lunch, eller en kopp kaffe med någon du inte träffat på ett tag senast? Jag läste om en man i Stockholm som lät vem som helst via sin Facebooksida boka upp sig för en lunch. Många har kanske svårt att gå fullt så långt, men ett första steg kan kanske vara att välja en ny plats på fikarasten. Sätta sig bredvid någon som man kanske inte pratar så mycket med.

Tänk om vi alla kunde ha som målsättning att prata med minst en främmande människa varje vecka, då skulle vi alla få 52 nya möjligheter till ideér som vi kanske aldrig fått annars. Kanske nästa okända person du pratar med har ett erbjudande du bara måste säga ja till, tanken svindlar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s