Jag gillar vägmärken…

20120409-110003.jpg

Förutom att många skyltar är vackra att se på i sin enkelhet, så lyckas de (oftast) med att förmedla vad de vill utan en massa ord. Visst finns det skyltat jag har svårare för, t. ex hastighetsskyltar, något min plånbok fått erfara några gånger.
Jag har till och med en grupp skyltar jag tycker bättre om än andra -påbudsskyltarna (de blå/vita). Förutom den rogivande blåa färgen skickar de ut ett positivt budskap (jmf. de röd/gula förbudsskyltarna). Dessa skyltar talar t.ex om att du får lov att svänga till vänster, istället för att det är förbjudet att svänga till höger. Budskapet är i och för sig de samma vid en T-korsning, men jag tycker det blå/vita budskapet är betydligt trevligare.
Tänk om vi kunde leva på samma sätt, att tala om för varandra vad vi får göra istället för att förbjuda, berömma våra barn när de sätter ner disken i diskmaskinen istället för kritik de gånger de ”glömmer” det. Alla vill få beröm och uppskattning så då kommer vi automatiskt sträva efter att göra saker så vi får det.
Så nästa gång du känner en kritisk kommentar rulla fram på tungan, svälj den och tänk på påbudsskyltarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s