Vart är vi på väg?

Jag var och lyssnade på ett riktigt bra föredrag igår som handlade om doping, eller närmare bestämt missbruket av steroider. Jag har lyssnat på många föredrag i mina dagar men sällan har ett ämne fascinerat och skrämt mig så som detta gör.
Skrämt mig på det sättet att jag undrar vart vårt samhälle är på väg. Att unga män (det är flest unga män som dopar sig) utsätter sig själva och sina nära för de risker det innebär att dopa sig bara för att få kroppar med mycket muskler.
Jag vet att ”det-händer-inte-mig” känslan är stark och även jag drabbas av denna lite till och från (inom andra områden såklart), men att injicera sig med preparat framställt i en källare eller ta piller med okänt innehåll bara för att få större muskler…
Att killar i 20 års åldern riskerar bli sterila och aldrig kunna få barn verkar vara en risk många är villiga att ta. Eller så försöker man sig på någon av de många huskurerna man kan få tips om på olika forum på nätet – ”för att få fart på pungen efteråt”.
Vi i Sverige har en av världens tuffaste dopinglagar och det är jättebra, men ett samhällsproblem som detta måste vi alla hjälpas åt med att få bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s