Jantelagen

”Isn’t that the age we are living in, they we want to see people who have it all loose it all”

Citatet kommer från en intervju jag hittade med Lady Gaga från programmet CBS 60 minutes (du hittar klippet här). Jag tycker Lady Gaga gör bra musik som gör mig glad, jag har även blivit imponerad vilken fantastisk röst som gömmer sig bakom allt smink och alla kostymer. Men blev positivt överraskad att det fanns en så insiktsfull människa bakom fasaden.

Tar vi Gaga’s citat ovan och tänker efter vad hon säger och tittar omkring oss så stämmer det dessvärre. Vi lever i en tid då vi älskar se när människor gör bort sig och få stå där och skämmas. Vi älskar att läsa om andra människors olycka, framför allt om människorna som drabbas enligt vårt perspektiv har lyckats bättre än vad vi gjort.

Vi vill alla vara på toppen men vägen dit är svår och kräver hårt arbete, då är det lättare att sänka toppen och människorna som vi uppfattar vara där med den – då slipper vi vara avundsjuka. Ibland undrar jag om vi i avsaknaden av människor att trycka ner skapar dessa. Visst älskar vi att ”skapa kändisar” i olika former av tv-shover (a’la Big brother) för att senare ”hat-njuta” när vi ser dem falla ner från den tron vi skapat.

Vi är alla fantastiska människor  på våra egna sätt, vi kompletterar varandra och vi växer tillsammans – eller som  Lady Gaga sa under intervjun.

”You have the freedom to pull the superstar out of your self that you are born to be”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s