Bara en boll….

20120712-110853.jpg

Jag har en baseball på mitt skrivbord som jag köpte under en resa med familjen till Walt Disney World i Florida 2001 – den är i brist på ett bättre språkbruk skitful. Men trots detta står bollen kvar på mitt skrivbord. Anledningen till det är att bollen har förknippad, eller rymmer om man så vill, många minnen.

Positivt
Kan tyckas det är konstigt då bollen är så starkt förknippad med min mammas död. Men det är inte hennes alldeles för tidiga död som jag först och främst minns utan de positiva saker min mamma lärt mig genom åren. Det positiva hon stod för och den positiva inställningen och hennes sätt att ta tag i problem som uppstår. Hon som alla andra var naturligtvis långt ifrån perfekt, men det är det positiva som lyser igenom.

Mod
När vi åkte var våra barn 8 och 4 år och vi hade ingen direkt resvana någon av oss. För att spetsa till situationen lite till valde vi att åka helt på egen hand utan reseledare eller andra skyddsnät. Ingen av oss hade varit i USA tidigare och allt var helt nytt.

Succé
Då resan blev väldigt lyckad och vi fortfarande än idag tänker tillbaka på denna resa med ett leende på läpparna finns även känslan succé knuten till denna boll

Glädje & stolthet
Då resan som sagt var en succé och detta tack vare en stor insats av oss alla i familjen, känner jag även en känsla av glädje och stolthet över min fru och mina barn varje gång jag håller i bollen.

När jag här om dagen som vanligt satt och kramade bollen medan jag försökte vara kreativ upptäckte jag något nytt på bollen som jag missat tidigare. Under en av världens mest berömda autografer – Walt Disney’s – stod det ”This is the start of something Big!”.
Så nu finns även känslan av att allt man gör kan vara början på något stort, där man kan lyckas med allt om bara ger sig f-n på det.

Så denna väldigt fula boll rymmer väldigt många känslor de flesta positiva. För även om jag någon gång för en klump i halsen när jag tänker på min mamma och hennes död tar snabbt de positiva känslorna över och jag har alltid ett leende på läpparna när jag sätter ner bollen igen. Bollen ger mig energi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s