Jul å du strålande jul

Klapparna är inköpta och julafton väntar runt hörnet. Vi kommer varva ner, äta gott och njuta av all mat vi plockar fram. Just denna helg tror jag veckotidningarnas ständiga påminnelser att vi är för tjocka och borde med en mängd olika knep och idéer gå ner i vikt vara bortglömda. Just denna helg tror jag de flesta av oss är rätt nöjda med de personer vi är – underbart!
Men dessvärre har julen en baksida, det finns väldigt många av våra medmänniskor som saknar allt det där jag nyss skrev om, väldigt många saknar någon att krama om och önska God Jul. Många av oss har haft (och har kanske fortfarande, det är ju trots allt julafton först i morgon….) problem med att komma på VAD vi ska köpa för klappar, tyvärr finns det familjer som snarare funderar på OM de kan köpa julklappar.
Som Martin Melin skriv i sin blogg (läs här) kommer polisen ha en hel del att göra denna helg. Många har svårt att hantera den stress de byggt upp under året i kombination med de snapsar som tas.
Julen är även en stund för eftertanke, där vi kan minnas människor vi tappat kontakten med, anhöriga och/eller vänner som inte längre finns med oss. Många barn kommer denna jul ofrivilligt fira sin första jul utan sin mamma eller pappa och jag blir ledsen när jag tänker på det.
Det finns så mycket jag skulle vilja göra för dessa familjer, men på grund av rädsla/bekvämlighet/okunskap – ja kalla det var du vill- så gör jag inte det och det är dåligt och något jag måste jobba bort. Jag blir därför varm i hjärtat när jag läser Twitterinlägg så som det Denise Lopez (@iamdeniselopez) skriver:

”Är du ensamstående mamma med 2 barn som har det lite knapert & vill följa med mig på Snövit på tisdag i Sthlm. Hör av dig! Har 4 biljetter.”

Fantastiskt härligt att se, förutom att göra en god gärning får hon möjlighet att träffa personer hon kanske aldrig träffat annars. Låt oss göra 2013 till det år då vi bryr oss om varandra. Ha du aldrig köpt en tidning av en hemlös – gör det! Stanna upp ta en pratstund och gör en insats. Kolla in hjälporganisationernas hemsidor nästa högtid hur du kan dra ditt strå till stacken, kanske skänka några julklappar eller en matkasse.

God Jul på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s