Ett anonymt brev betyder så mycket!

Sedan jag la min politiska karriär på hyllan trodde jag de anonyma breven skulle sluta komma, men häromdagen fick jag ännu ett. Tydligen finns det någon (säkert flera) som av ena eller andra anledningen tycker jag är så pass irriterande att det är värt ett brev.

Även om man på ett sett kan se ett anonymt brev adresserat till min hemadress som ett hot har jag ändå sluppit den extrema och brottsliga breven som jag vet andra har fått. Jag har däremot blivit kallad både det ena och det andra mindre roliga och rent av obehagliga namn.

Brevskrivarens åsikt denna gång att jag är ”samma högljudda och självgoda besserwisser” är en åsikt som får stå för honom/henne men ändå en åsikt värd att respektera. För även om jag anser att brevskrivaren är feg som saknar mod att ta kontakt med mig för att förklara vad han/hon menar så tycker jag ändå man ska ta sig tid att fundera på och reflektera över innehållet allt enligt det gamla talesättet: ”även en blind höna….,”

Ingen vill ju vara självgod och besserwisser och jag anser att brevskrivaren har fel, men även en enligt mig fel åsikt är en åsikt värd att fundera kring. Den uppmärksamme noterar nu att jag undvek att nämna högljudd, på den punkten vet jag nämligen att brevskrivaren har rätt.

Gillar jag då mig själv (självbelåten; synonym)  som brevskrivaren antyder i och med epitetet självgod, ja det gör jag faktiskt (hur konstigt det än kan låta för en del). Naturligtvis har jag dagar där jag är innerligt trött på att vara mig själv, men i det stora hela anser jag mig vara ”good enough”. Egoistisk och överlägsen är andra synonymer på detta ord och egenskaper jag har svårare att acceptera.

Besserwisser har synonymer så som ”uppblåst universalgeni” och ”åsiktsmaskin” och jo det kan nog stämma till viss del. Jag har åsikter om rätt mycket och både delar med mig av dem och står för dem. Tror jag på en sak riktigt ordentligt så talar jag mig varm för detta, blir lätt engagerad och får nog erkänna att jag då även får ett visst tunnelseende. Jag gillar att utvecklas och lära mig nya saker och har tack och lov lätt att ta till mig nyheter. Därför kan jag lite om väldigt mycket, har en bred allmänbildning men ”universalgeni” – nja, det är väl lite att ta i, uppblåst eller ej.

För att undvika att bli allt det där som brevskrivaren tycker jag är, har jag satt upp brevet på väggen på mitt kontor för att påminna mig att det finns åsikter om mig som skiljer sig från den självbild jag har om mig själv.

För att avsluta med ett citat jag hittade på Twitter: ”You have enemies?” Good. That means you’ve stood up for something, sometimes in your life”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s