Ilska blir skam!

När jag duschar på morgonen vill jag ha mycket vatten, ju mer desto bättre. Jag vet att det är väldigt miljöovänligt, men det är en lyx jag unnar mig. Dessvärre sover jag en hel del på hotel och de använder lite olika knep för att strypa vattentillgången, säkert primärt av ekonomiska skäl men det marknadsförs som miljöskäl.
Denna morgon vaknade jag som vanligt i ett hotellrum och började duscha, som vanligt steg irritationen efterhand som de alldeles för få vattendropparna trillade ner på min kropp. Schampot ville aldrig sköljas ur håret och jag bestämde mig för att ta upp detta problem när jag senare skulle checka ut – nu j-vlar räcker det!!
Jag klev ur duschen i ilska och började torka mig, TV stod på och just denna dag var det en repris på ett amerikansk program där TV-bolaget hjälper till och renoverar hem. Just denna dag var det en familj som bodde ute i öken, deras hem hade bl. a. bilddäck på taket för att förhindra att det blåste bort. De hade inget fungerande avlopp och inget rinnande vatten, det regnade in och golvet var fullt med hål.
Stående där på hotellrumsgolvet med endast en handduk i handen kände jag att det var mer än dropparna som rann av mig. Den ilska och irritation jag tidigare känt ersattes av en djup skam.
Här står jag i ett uppvärmt hotellrum, på väg ner till frukosten som någon anan servar mig med, precis duschat i rinnande, tempererat vatten och jag har mage att bli irriterad av att jag får för lite vatten ur duschen – pinsamt Jonas, pinsamt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s