Fegheten lyser igenom.

När 10 målade naglar på Emma Green Tregano överskuggar allt det hemska som händer i Egypten har det kanske tagit lite för stora proportioner men har startat en viktig diskussion. Jag tillhör dem som tycker Emmas agnade var bra och att de lagar som nu finns i Ryssland är hemska och borde aldrig en existerat på tankestadiet. Däremot tycker jag att de röster som höjts för att bojkotta OS har gått ett steg för långt, men ska villigt erkänna att tanken slagit även mig. Att ställa in ett helt OS kommer vara ojuste mot alla de idrottare som haft denna tävling som mål under minst 4 år. Samtidigt tycker jag de röster som hävdar att politik och idrott ska skiljas åt har fel, den oskulden försvann vid Berlin OS när en mustaschprydd tysk tilläts använda spelen som en av sina propaganda kanaler. Idrott är en del av vårt samhälle där politik ingår, att skilja dem åt är omöjligt.
Vad som skrämmer mig lite dock är -och här går jag på tidningsuppgifter- att det internationella friidrottsförbundet väljer att ta en diskussion med Emma om att undvika de målade naglarna i finalen. Att förbundet i detta fallet agerar så snabbt, inom andra områden tar det betydligt längre tid, gör att jag får en olustig känsla av att sopa en jobbig diskussion under mattan för att undvika ta ställning och kanske rädda sina egna skinn. Jag anser att ett internationell förbund måste ta ställning för jämlikhet mellan alla idrottare allt annat är fegt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s