Tänk efter före!

Bild

 

Texten ovan hittade jag på Facebook och jag bara älskade den, sann eller inte det kvittar. Lite avundsjuk konstaterade jag att den äldre mannen lyckades komma på kommentaren direkt, den man annars kommer på försent. Vi har säkert alla haft den där irriterade känslan av att komma på en perfekt kommentar eller ett perfekt svar långt efter när man skulle behövt den.

Men tillbaks till kvinnan ovan och hur lätt det är att hamna i hennes situation. Visst är vi alla då och då skyldiga till att dra förhastade slutsatser, som sedan visar sig vara helt felaktiga. Jag har säkert en del med mig när jag erkänner att jag dessutom agerat som om mina slutsatser vore de enda riktiga. Ska vi vara lite diplomatiska kan man väl säga att jag varit orsaken till en och annan pinsam tystnad – någon som känner igen sig?

Det finns en stor fördel med alla misstag man gör, man lär sig, man utvecklas och man blir erfarenheter rikare. Personligen har jag jobbat hårt med att tvätta bort ”rätt eller fel” stämpeln, jag försöker att se det jag spontant skulle stämplat ”fel” som ett annat sätt att se på samma sak. 

Hade kvinnan ovan tänkt lite längre än hon gjorde kan hon säkert komma på många orsaker till att mannen fumlade efter passet och den pinsamma situationen uteblivit (dessvärre hade vi även varit en bra historia fattigare, men det är en helt annan sak).

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s