En röd näsa…

Bild

Många av er har säkert liksom jag spelat julklappsspelet i jul och fått hem någon eller några små saker som ni aldrig annars tänkt ni skulle köpa – jag har fått en röd näsa. En röd näsa i skumgummi som man ska sätta på sin egen för att komma ett steg närmre att likna en clown. 

När jag kom hem trillade näsan ur fickan och jag bestämde mig för att testa den och blev positivt överraskad. En underbar känsla av glädje blandat med lugn spred sig i kroppen. Jag kom genast att tänka på läkaren Patch Adams som grundat Gesundheits institut (www.patchadams.org) och förstod helt plötsligt varför han och sedermera Cownronden (www.clownronden.se) lyckats så bra. 

 Vi har nu lämnat ett år, om man ska tro på årskrönikorna på TV, fyllt med krig, bråk, segregering och osämja. Tyvärr har det nya året börjat på absolut sämsta sätt med en moské nerklottrad med hakkors. Tyvärr kommer årskrönikorna 2014 säker spegla en liknande bild som 2013 års upplaga gjorde. Vi kommer säkert se demonstrationer som urartar och diktaturer som hårt och brutalt slår ner varje form av vilja till demokrati i sitt land. Tyvärr kommer vi som ser på fördöma det som händer på socialamedier och kanske ordna med någon namninsamling eller en manifestation för att döva vårt eget samvete, men mycket mer än så tvivlar jag på att det blir. Men det går att göra så mycket mer.

 Det är rätt utsiktslöst att jag skulle kunna påverka någon diktator att ändra sig, men varje resa börjar med ett steg – börja med dig själv. Sätt dig ner och rannsaka dig själv, vad är det som du har svårt för eller kanske rent av ogillar -bestäm dig sedan för att jobba bort detta. Det kommer bli jobbigt och det kommer krävas mycket av dig, men du kommer må så mycket bättre när du ska göra en egen summering av 2014. 

Köp dig en röd skumgumminäsa, sätt på dig den framför en spegel och känn hur lite det behövs för att ändra en känsla. Känner du dig riktigt djärv tar du med dig näsan till jobbet och sätter på dig den vid nästa kafferast, jag kan lova att du kommer upptäcka betydligt fler leenden på rasten och under resten av dagen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s