Skyldig!

Jag känner mig träffad av debatten kring ”negerbullarna”. Jag tillhör nämligen den skara som hävdat att ”jag inte menar något illa” och ”så har det alltid hetat” ibland även kryddat argumenten med mer oftast mindre intelligenta paralleller så som ”vitlök”, ”finsk pinne” eller liknande. Även om jag vänder mig mot bilden att delikatesserna jag syftar på har paralleller till det rashat som fanns (och tyvärr fortfarande existerar) i många delar av vår värld måste jag erkänna att det ändå fått mig att tänka till.

Ordet rasist använder vi enligt min mening lite för ofta, det är ett enkelt ord som är lätt att ta till när man vill trycka till någon. Men tyvärr riskerar ordet bli lite urvattnat då det enligt mig stundtals används i fel sammanhang. Är det rasistiskt att säga ”negerbulle”, nej inte enligt mig men jag har insett att det däremot är korkat. Visst jag har aldrig haft något uppsåt att skada någon när jag kallat kakan för ”negerbulle”, med tanke på att jag fullkomligt älskar bullen borde det snarare ses som något positivt – men jag har ändrat mig!

Jag kan aldrig ansvara för hur andra känner och tycker om mig och det jag säger. Men jag både kan och bör tänka mig för och ta intryck, att jag har rätt att säga en sak behöver inte automatisk betyda att jag bör göra det då det kan såra andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s