Friskis&Svettis för alla?

Sittande på planet hem från Stockholm där jag varit på föreningskonferens med Friskis&Svettis är det många tankar och intryck som snurrar i huvudet och som gör det omöjligt att sova (vilket jag alltid gör på flyg).

Våra föreningskonferenser har två syften vi träffas och diskutera frågor som är viktiga för vår utveckling, men det ger även oss i föreningarna även möjlighet att knyta kontakter och dela erfarenheter med varandra.

En diskussion vi hade dessa dagar var kring vår idé om att vi ”ska erbjuda lustfylld lättillgänglig träning för alla”, det är att sikta högt och kräver mycket av oss alla för att kunna leva upp till det. Idén gäller i och för sig vår träning, men kan den även gälla andra delar?

En reflektion jag gjorde på kvällen är hur chosefria via är. Den hierarkiska pyramiden som är mer eller mindre påtaglig i vårt samhälle i övrigt raderas ut när du kliver innanför dörrarna hos oss. När du är i F&S sammanhang då är du just bara DU, din ”civila status” har du lämnat hemma. Inte heller har det någon betydelse vilken roll du har i din förening, alla är precis lika viktiga. Just den sista meningen, att alla är lika viktiga, hör man många företag antingen skriva i sin presentation och/eller slentrianmässigt säga lite då och då. Det sköna med Friskis&Svettis och varför jag är stolt över att vara en del av denna organisation är att vi på allvar lever som vi lär – hos oss är verkligen ALLA lika viktiga.

1 tanke på “Friskis&Svettis för alla?

  1. Instämmer.
    Jag brukar faktiskt tänka på det när det gäller rekrytering i arbetslivet. Alla F&S-ledare, funktionärer mfl borde skriva om F&S-engagemang i sina CV:n. Som anställande chef i bör man värdera detta högt, det är en värdefull kunskap att få in i alla organisationer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s