Om Gud finns?

I mitt flöde på Facebook poppade det häromdagen upp en bannern:

alpha-om-gud-finns-slider

Om vi för en stund bortser från genusperspektivet i frågan så är det en riktigt bra fråga.

Jag räknar mig som kristen men inte religiös. Med det menar jag att jag är uppväxt i ett land med kristna värderingar som grund och lever i stort sätt (host, host….) efter detta dagligen. Tyvärr, och jag menar verkligen tyvärr (men det är en annan historia), tror jag inte på någon Gud dit jag kan vända mig för att få stöd. Men även om du likt mig saknar en religiös övertygelse tror jag du, precis som jag,  någon gång velat fråga Gud ett och annat.

Jag har släktingar som nyligen förlorade sin son efter en längre tids sjukdom, man behöver inte vara ett geni för att komma fram till vad deras fråga skulle bli. Inte heller har jag svårt att föreställa mig vilken fråga som dyker upp i huvudet från de som flyr från krig i sina hemländer, även om många i det fallet kallar Gud något annat.

Nu kanske ni funderar vad min fråga blir till Gud är – om Gud finns, vad skulle jag då fråga Gud om? Ja en av frågorna ligger väldigt nära frågan mina släktingar troligen skulle ställa, eller för den delen varför vuxna män (jo här passar ett genusperspektiv fint in) behöver kriga för att …. Ja frågan är om de själva vet.

Men frågan skulle lika gärna kunna handla om framtiden, vad finns det för planer för mina barn och min familj? Eller för all del vilka planer finns det för mig själv? Men vid närmare eftertanke – vill jag verkligen veta det? Så jag fastnar nog som alla andra i frågor som rör negativa saker som hänt, exakt vilken vet jag inte ännu.

Så…om Gud finns, vad skulle DU fråga honom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s