Vart är vi på väg?

Vi alla älskar skvaller och skandaler, antalet mediekanaler som lever på detta ökar hela tiden. Det har mindre betydelse om det är sant (det behöver inte ens vara sannolikt) sprider det ändå vidare på t. ex. Facebook. 

Det som tidigare var en skandal och tvingade människor att avgå eller löpa gatlopp i tidningarna har idag blivit underhållning och något vi ”bläddrar” förbi utan att bli speciellt upprörda. 

På kort tid, väldigt kort tid har det hänt något i vårt samhälle. Vi har börjat acceptera sker vi aldrig skulle acceptera tidigare.

År 1995 ertappades Mona Salin med att använt regeringskortet för privata inköp b. la. Toblerone, hon lämnade sin position och hamnade i den sk. kylboxen. (Visst kom hon tillbaka för att göra bort sig igen, men det är en helt annan historia)

En av Fredrik Reinfeldts stadssekreterare, Ulrica Schenström, fick avgå efter hon ”ertappats” med att dricka vin med och pussa på TV4’s politiska reporter Anders Pihlblad. Året innan hade Fredrik Reinfeldt tappat två av sina ministrar efter bara 8 dagar i regeringsställning då det kom fram att de använt svart arbetskraft och inte betalt TV-licensen.

Jag försvarar inte dessa handlingar på något sätt (även om jag tycker en avgång pga. vindrickande och pussande är lite väl hårt även om det sker mellan politisk reporter och stadssekreterare). Tvärtom tycker jag det är rätt att vi kräver ansvar av de som bryter regler.

Men vi behandlar inte alla lika. I Sveriges Riksdag har vi ett parti, ett av de största till och med, där företrädarna sprungit runt på stan’ med järnrör och kallat människor för både det ena och det andra. Företrädare sprider gärna rykten (b. la. att IS soldater skulle få skuldsanering och fritt körkort) bara det gynnar deras egen sak och nu senast har företrädare i partiets innersta krets nätmobbat en 15-åring.

Händelse som detta hade lett till avgång så snabbt att man inte hunnit säga färdigt ordet avgång i vilket annat parti som helst. Inom SD är det tyst, anhängare till partiet t. o. m. försvarar handlingarna i olika medier.

Det går snabbt att dra paralleller till det stora landet i väster där det finns en kandidat som skryter om hur han kan göra vad han vill med kvinnor. Hur han kan kyssa dem och ta på dem både här och där bara för han är den han är. Han och hans supportrar kommer från ett parti som högt upp på agendan har familjen och familjevärderingar. Dessutom är en del av deras politik är att de vill hindra muslimer från att komma in i landet dels för att de, enligt dem, är farliga för landet men även för att muslimer har en dålig syn på kvinnor och jämställdhet – jo, tjenare!

Tillbaka till vårt eget land så har vi i Sverige friat män från våldtäkter då gärningsmännen hävdat att de gjort det i sömnen. 

Den inslagna vägen är livsfarlig, skulle t.ex Anders Bering Breivik i Norge kunnat frias om han bara hävdade att han sov under tiden? Kan jag sticka kniven i vem som helst, råna en bank och/eller slå ner någon och gå fri för att jag hävdar att jag sov under tiden??!!?

Ärligt talat vad f-n håller på att hända? Var är vi på väg? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s