Jag får inte gå på krogen längre!

Jo, så kan det bli om Jenny Damberg och Zandra Hedlund får som de vill. Jenny skrev i dagens arena (se här) att vi män ska förbjudas gå på krogen och Zara som är pressansvarig på feministisk initiativ tweetade ett medtycke. Jag förstår spelets regler att man vill provocera för att slå igenom massmediebruset och med detta inlägg har jag bidragit till deras framgång. Men ibland finns det påstående som enligt mig är så bekymmersamma att jag bara måste ventilera vad jag tycker.

Alla har rätt till sina åsikter och jag kommer försvara deras rätt att hävda den, det gäller alla oberoende politisk färg eller till och med de helt utan fast politisk agenda. Men precis som jag anser att vi ska diskutera med Sverigedemokraterna och med argument belysa deras enligt mig sneda syn på invandring generellt så ska vi göra det samma med Feministiskt initiativ och deras företrädare.

Att göra anspråk på att vilja bli ett av partierna som bestämmer vårt lands lagar och samtidigt hävda att ”män är en säkerhetsrisk” är precis lika korkat som att hävda att alla invandrare är brottslingar bara för att en person med invandrarbakgrund begått en kriminell handling.

Jag är den förste att erkänna, bla. i mitt tidigare inlägg ”Zara Larsson är rädd för mig”, att det är vi män som sår för den absoluta majoriteten av våldtäkterna och det är även vi män som ligger bakom de flesta fall av misshandel i vårt samhälle. Men att dra den statistiken så långt som att det är ALLA mäns fel, att vi är säkerhetsrisker och att vi borde portas från krogen är att gå många steg för långt.

Dock måste jag ge Zandra rätt i en sak som hon tidigare skrivit, det är en total brist på respekt att titta på en kvinnas bröst utan att kvinnan sagt ja först. Här måste vi män bättra oss, ja jag skriver vi för jag erkänner att jag syndat i detta fall. För att dra en anekdot så hade jag en amerikansk kollega en gång som blev så trött när en CEO på ett amerikanskt bolag talade till hennes bröst istället för till hennes ansikte så hon tittade honom i skrevet. När CEO’n påpekade detta irriterad meddelade hon frankt att tittade han på henens bröst så tittade hon honom i skrevet.

Till viss del ger jag även feministerna en poäng att det finns en grabbig kultur i vårt samhälle, där kvinnor oftast bedöms efter utseende snarare än efter prestation och kunnighet. Jag är den första att skriva under på att detta måste bort! Men vägen till framgång är inte genom att hata eller köra med krigsretorik, vare sig det gäller invandring eller jämställdhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s